Samsung Galaxy S8 ar putea primi o funcție importantă disponibilă pe Note 8

de: George Stanciu
17 10. 2017

Samsung Galaxy Note 8 a venit cu o funcție importantă a camerei foto, iar Galaxy S8 ar putea să o preia curând.

Modul Live Focus al camerei de pe Note 8 îi permite dispozitivului cu sistem de camere foto duale să adauge bokeh pentru fundal și pentru prim-plan, în timp ce se concentrează pe subiect. Efectul este cunoscut îndeosebi de pe aparatele foto DSLR.

Datorită sistemului cu două camere foto, Galaxy Note 8 are posibilitatea de a aduna mai multă informație despre adâncimea de câmp dintr-o scenă. La asta se mai adaugă unele artificii software și rezultă o funcție pe care o vei găsi foarte utilă în anumite situații.

Samsung Galaxy S8 nu are o lentilă telefoto dedicată, așa cum are Note 8, astfel că nu există posibilitatea hardware pentru a aduna suficientă informație despre profunzimea de câmp. Cu toate acestea, software-ul poate fi o alternativă potrivită.

Google face deja asta cu noile telefoane Pixel. Tehnologia autofocus dual-pixel este folosită pentru a genera o hartă a profunzimii și pentru a aplica efectul de bokeh. Firește, efectul nu va fi la fel de bun ca cel al unui sistem cu două camere, dar diferențele nu sunt foarte mari.

Un utilizator a luat legătura cu echipa de suport tehnic a Samsung, dorind să afle dacă modul de portret pentru S8 va fi oferit printr-un update software. Clientului i s-a răspuns că nu sunt informații disponibile momentan, dar că echipa ”speră că update-ul pentru modul de portret va ajunge prin funcția SW Update”.

Firește, nu ni s-a confirmat clar că live focus pentru S8 va fi disponibil, dar putem avea cel puțin o speranță în această privință. Știm deja că efectul poate fi creat cu o singură cameră și cu modificări software, rămâne doar la latitudinea Samsung dacă va implementa funcția.